Burgundy’s Côte d’Or – Wine in 10

Burgundy in total includes almost 30.000 hectares (29.395 hectares). The Côte d’Or is in the middle of Burgundy and is the center for high-quality wines in the region. It is only roughly 50 km long and between Dijon and Santenay. The name either means the golden slope or it comes from Côte d’Orient as the… Weiter »

Einzigartig – Clos Cibonne Tibouren

Es ist heiß und der Rose fließt. Dieser Trendwein ist aber leider oft banal und vor solchen Tropfen will ich Euch generell verschonen. Aber auch unter den Roses gibt es Ausnahmen, die mit ihrem einzigartigen Charakter bestechen, gemacht von Menschen, die zu stur sind, um mit dem Strom zu schwimmen. Einer der besten Roses der… Weiter »

Syrah – Wine in 10

In this episode, I will tell you everything you need to know about the beautiful beast of grapevines: Syrah! Syrah or Shiraz is a widely planted but often misunderstood grape variety. The wines can age for decades and can produce amazing quality, but it is also used in many basic wines. Syrah is the world’s… Weiter »

Frische Brise – Riffault Les Boucauds Sancerre

Wir können alle momentan eine frische Brise gebrauchen. Wenn man eine frische Brise auf Flaschen ziehen könnte, würde auf dem Etikett Sancerre stehen. Diese Region hat Sauvignon Blanc in der Welt berühmt gemacht und steht auch heute noch für gradlinige und frische Weißweine. Weit weg von der quietschigen Frucht mancher Sauvignons ist großer Sancerre elegant… Weiter »

Northern Rhone – Wine in 10

This episode is on the Northern Rhone in France. We will look at viticulture, wine-making and the AOCs of Condrieu, Côte Rôtie, Hermitage, Cornas and many more.